Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nálatok is valaki mindig láb alatt van?

Nálatok is valaki mindig láb alatt van?

A gyerekek egyszerűen és gondtalanul élik mindennapjaikat. Jókedvűen játszanak, vidáman szaladgálnak, önfeledten ugrálnak, és az új dolgok iránt mindig kíváncsiak. Időként hozzánk bújnak, és persze utánoznak minket, felnőtteket.

Egy anya számára gyakran egy takarítás is csak bonyodalmak árán valósul meg. Hiszen MINDIG VALAKI LÁB ALATT VAN! Hol a felmosott padlót járják össze kis tappancsaikkal, hol a tisztára mosott ablakot tapicskolják apró ujjacskáikkal. A konyhában is mindig valami kiborul, valami eltörik.

Szülőként gyakran nem értjük, miért nem fogadnak szót csemetéink és miért csinálnak folyton rendetlenséget. A gyerekek viszont nem értik miért kell folyton rendet rakni, tisztán tartani az otthont, miért nem szabad bárhova elbújni, vagy bármikor édességet enni. Miért nem szabad nyomokat hagyni a padlóra öntött lisztben, és miért mondják a szülők gyakran azt a szót, hogy NEM.

Néha előfordul, hogy elkeseredünk, mert hasztalan minden erőfeszítésünk, mert sosem lesz rend és tisztaság otthon. Szeretett gyermekeink gyakran próbára teszik béketűrésünket. Egész nap sürgünk-forgunk, és még is úgy érezzük, hogy nem jutottunk semmire. Az örökmozgók estére is nagy nehezen csendesednek csak el.

Ismerős ez a helyzet? Szinte minden anya így éli meg mindennapjait a kis totyogóssal. Legújabb mesekönyvünk ezekről a helyzetekről mesél, Arti és Mia új otthonáról meg a mezei állatokról, akik szintén mindig láb alatt vannak és mindig valami gubancba keverednek. A könyv érdekessége, hogy a borítón található QR kód leolvasásával, a mesekönyv főszereplői megelevenednek és valóban ugrándoznak, mocorognak, mint édes gyerkőceink. 

Szabó-Nyulász Melinda a könyv szerzője és illusztrátora, olyan mindennapos problémákat érint, melyekkel a szülők is küzdenek nap mint nap gyermekeikkel. Humoros történeteken keresztül segíti megérteni és feloldani a konfliktusokat.

Elsősorban az ovis és kisiskolás korosztálynak ajánljuk a mesét. A Bajkeverő mesék sorozat minden részében egy probléma kerül bemutatásra valamilyen élethelyzeten keresztül, ugyanis a nyuszik, sünök, cincek és varjak nem feltétlenül vannak egymás segítségére. Az üzenet pedig egyszerű és örökérvényű: meg kell tanulnunk elfogadni egymást.

 

A Bajkeverő mesék sorozatban hamarosan megjelenő részek:

-    Már megint minden a feje tetejére áll

-    A nagy mosás

-    Rendetlen napirend

 

A mesekönyv most kedvezményesen előrendelhető itt: https://www.katicakonyv.hu/valaki-mindig-lab-alatt-van

Megjelenés: 2020.08.24.

 

Keresés