Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ismerd meg szerzőinket - Vetter Szilvia

Ismerd meg szerzőinket - Vetter Szilvia

1.      Mikor döntötted el, hogy írni szeretnél?

Nem hoztam ilyen döntést, csak írtam, írok, amikor időm engedi. Valószínűleg ez mindig is így lesz. 

 

2.      Melyik az az alkotásod, amelyre igazán büszke vagy?

Arra vagyok büszke, hogy többféle műfajban, stílusban is kipróbáltam magam. Mindig az az aktuális kedvenc, az szippant be, amin éppen dolgozom. Az írás egyszerre örömforrás, szelep és kommunikációs csatorna számomra: élethelyzettől, hangulattól, az iromány jellegétől és a saját aktuális érzelemvilágomtól is függ, éppen melyik a hangsúlyos. Teljesen más az eszköz- és célrendszere egy mesének, egy felnőtteknek szóló kisregénynek, egy állatos versnek vagy egy tudományos publikációnak.

 

3.      Honnan szerzed az inspirációt? Mi motivál az alkotásban?

Kétféle inspirációm van: hol üzenetet szeretnék közvetíteni, és ennek keresem a megfelelő formáját, csatornáját, hol belülről feszít egy érzelem, amit valamilyen módon szeretnék megélni, kiélni, ventillálni. Tehát időnként racionális a motivációm, mert egy célt, eredményt szeretnék vele elérni, máskor pedig nincs hasonló szándékom, csak „valami kikívánkozik”. Úgy is mondhatnám, hogy hol a célhoz keresem az eszközt, hogy az eszköz maga a cél. Az Anya! Ugye, megtarthatom? az első kategóriába tartozik, pszichothrillerem, a Victoria a másodikba.

 

4.      Mi a hobbid? Mivel/ hogyan kapcsolódsz ki?

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központjának vezetőjeként jelenleg abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a hobbim a hivatásom. Emellett szeretek a családommal lenni, olvasni, utazni, állatkertbe, parkba járni, sőt, a számítógépes játékokat is szeretem, főleg a tycoon jellegű játékokat, ha ez mond a kedves Olvasóknak valamit. Ami hiányzik, az az edzőterem, a járvány után talán lassan oda is visszamerészkedem!

 

5.      Mi szerettél volna lenni gyerekkorodban?

 Egy időben állatorvos vagy zoológus, aztán az lett a fontos, amit ma is vallok: érdemes többféle hivatásba belekóstolni, mert a különböző nézőpontok erősítik egymást! 

 

6.      Kedvenc idézeted vagy könyved, amit az olvasóknak üzensz/ajánlasz?

Nagyon szeretem azokat a könyveket, amelyben az élőlények, emberek, állatok szeretete és humor kéz a kézben jár, így sokat olvasom Gerald Durrell, David Taylor vagy James Herriot műveit. Örökérvényűnek tartom Madách Imrétől Az ember tragédiáját, mert alapvető életigazságokat találhatunk benne.

Keresés