Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az vagy, amit a nagyszüleid megettek - Amit a táplálkozásról, életmódról, epigenetikáról és a krónikus betegségek eredetéről tudni kell

Ár:
7.800 Ft
7.410 Ft
Kedvezmény: 5%
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.390 Ft
Menny.:db

Vásárolj 10.000 Ft felett és válassz 1 db ajándék könyvet! Az ajándékot a "kosárban" tudod kiválasztani. 

Leírás

Egyaránt tekints a múltba és a jövőbe ahhoz, hogy megtanulj egészségesen élni és így örökségként vitalitást hagyj hátra utódaidnak.
Amíg meg nem ismertem David Barker munkásságát, annak a hagyományos elképzelésnek a híve voltam, hogy a krónikus betegségek kialakulása jórészt a szüleinktől örökölt génektől és az általunk választott életmódtól függ. A kérdést azonban ma más szemmel nézem. Valóban érintettek ebben génjeink is, de inkább olyan szinten, mint egy film főszereplői. A genom szempontjából az epigenomot tekinthetjük a filmrendezőnek, aki meghatározza, hogy az egyes gének mikor lépnek a színre.
Korábban a vita arról szólt, hogy vajon a természet adta gének vagy a táplálkozás hatásai erősebbek, mintha két egymás ellen harcoló tábort alkotnának. Az epigenetika tudományának köszönhetően tudjuk, hogy az életmód jelentős szerepet játszik a krónikus betegségek kialakulásában, de nem egészen úgy, ahogy azt korábban gondoltuk. Génjeink és az életmód szorosan összefonódnak, jusson eszünkbe a kettős hélix képe. A DNS két párhuzamos szálához hasonlóan a természet adta gének és a táplálkozás szoros kapcsolatban állnak egymással, és ez életünk minden területére kihat. Sőt hatásuk nem ér véget a szüleiddel és veled, hanem generációkon át terjed.
Judith Finlayson

Paraméterek

Kiadó Kossuth Kiadó Zrt.
Oldalak száma 320
Borító PUHATÁBLÁS
Súly 732 gr
ISBN 9789635446889
Nyelv MAGYAR
Kiadás éve 2023
Fordító Basa Brigitta

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés