Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Miller-Ferjentsik Viola: Móna karácsonya

Ár:
2.390 Ft (2.276 Ft + ÁFA)

Móna Karácsonya című karácsonyi mesekönyvünkben szóról szóra ismerkedünk a karácsonyi ünnepkörrel. Készülődünk az ünnepre, rácsodálkozunk a természetre, majd együtt ünnepelünk Mónával és Marcival.

Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 450 Ft
Menny.:db

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

Leírás

Ahogyan minden 2-6 éveseknek szóló SzóKiMondóka mesekönyvben, itt is kiemeltük a mese legfontosabb szavait, mellette a jelentésüket lerajzoltuk, így a még olvasni nem tudó, óvodás korú gyerekek a képről „olvashatnak” – ezáltal megértik az olvasás logikáját, és játékosan ismerkednek a szóalakkal. Ez az egyedülálló tördelés a SzóKiMondóka jellegzetes, olvasóvá nevelő módszertanának része.

Az első mesében nagyi téli varázskertjével ismerkedik a testvérpár, Móna és Marci. Közösen készülnek az ünnepre, mézeskalácsot sütnek, de a kerti madaraknak is készítenek madárkalácsot. A második mesében pedig egy gyökeres fenyővel ismerkednek meg, aki a kertből jött be, hogy a család karácsonyfája legyen. Tőle tanulják meg a gyerekek, hogy milyen az igazi szeretet: azt adjuk, amire a másiknak szüksége van. Továbbra is megtartottuk a sorozat kötelező elemeit: kiemelt szavak, mellette lerajzolt jelentése az olvasóvá nevelés jegyében. Dalok, mondókák, a könyv végén lekottázva a közös éneklés megkönnyítésére. Táblákon kérdések, amik segítik a mese megértését és saját életünkre vonatkoztatását.

Mesekönyvünkben ezúttal Móna és Marci segítségével a gyermekek felfedezhetik Nagyi varázskertjétmegtanulhatják, hogyan is készül a madárkalács, illetve megismerkedhetnek a kis fenyővel is.

 „A SzóKiMondóka egy olyan projekt, ami teljes egészében magában foglalja a manapság legnépszerűbb és leghatékonyabbnak tartott kommunikatív nyelvtanítási módszert, a hagyományos gyakorlati elemekkel ötvözve.” (Mészáros Mariann, nyelvész)

Miben mások a SzóKiMondóka mesekönyvei?

Ahogy már a SzóKiMondóka korábbi mesekönyveiben megszokhattuk a karácsonyi mesekönyvünkben is kiemeltük a fontos szavakat, mellette jelentésüket lerajzoltuk. Ez segíti az olvasóvá nevelést, mert a „közös olvasás” során a még olvasni nem tudó gyerekek a képről „olvashatnak”, ezáltal megértik az olvasás logikáját.

A szülők azzal is segíthetik az olvasás előkészítését, ha az ujjukkal balról jobbra aláhúzva olvassák a kiemelt szavakat, miközben gyermekük kimondja az adott szó jelentését. Vegyük ölbe a gyermeket, és úgy olvassunk neki. Így idővel a képek mellett a szöveg is beszélni kezd hozzá − és érzelmi tankja is töltődik, míg az ölünkben ül.

Cselekvésre, gondolkodásra késztető kérdések

Interaktív táblácskákat is találunk a mesekönyvben, amelyek segítségével kérdéseket tehetnek fel a szülők gyermeküknek a történettel kapcsolatban, hogy pl. ő mit tett volna a főszereplő helyében. A táblák cselekvésre, gondolkodásra ösztönzik a gyermeket a mese olvasása közben.

Meglepetések a könyvben

A mesekönyv végén ezúttal pedig karácsonyi dalokat találunk lekottázva, valamint a madárkalács elkészítésének leírását is, amellyel mi is etethetjük az itt telelő madarakat.

Paraméterek

Megjelenés 2016. október
Ajánlott 2-7 éveseknek
Kötészet keménytáblás
Terjedelem 52 oldal
Súly 272 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: gyermek, mese, szókimondóka, tanulás

Keresés