Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

VISSZAEMLÉKEZÉS EGY DECEMBERI DÉLUTÁNRA…

VISSZAEMLÉKEZÉS EGY DECEMBERI DÉLUTÁNRA… A minap azon szerencsések egyike lehettem, aki kórházban olvashatott fel beteg gyerekeknek...

 

A tömegközlekedési eszközökön még olvasgattam és gondolkodtam milyen korúaknak, mibe érdemes majd belekezdenem. Kettő remek könyv volt nálam: egyikük a Galádka rémtettei címet viseli, melynél tudtam, ha csak egy-egy apró fejezetet is ragadok ki a nagy egészből, mosolyra fakasztja majd a hallgatóságot. A másik pedig egy megunhatatlan klasszikus, a sokak által ismert Sean Covey könyv „A vidám gyerekek 7 szokása” címmel.

Nagy vártatva végre megérkeztem a gyerekosztályra. Az ügyeletes nővér kedvesen fogadott, beinvitált és a holmimat magam mögött hagyva már indulhattam is be az első kórterembe. Két bájos fiatal lány feküdt az ágyakon, és szívesen fogadták a nem mindennapi történeteimet. Mosolygós búcsút intve vettem az irányt egy másik ajtó felé. Itt már kisgyerekek zsivaja hallatszott a folyosóról és örömmel tapasztaltam, hogy egyikük sem volt egyedül. Jobbra tőlem a szülők épp egy új társasjáték leírását böngészték kisfiukkal. A másik oldalon pedig az asztalnál már egy mókás játékparti zajlott. A felnőttek a meseolvasási lehetőséget hallva egy helyre gyűjtötték gyerkőceiket, és autó tologatás, valamint nagy kurjantgatások közepette olvasni kezdtem. Pár történet, és beszélgetést követően úgy elszaladt az idő, hogy itt is búcsút kellett intenem. Nem nagy meglepetésemre, mikor a folyosón sétáltam láttam még valakit, aki utánam érkezve foglalta le egy hasonló kórterem lakóit érdekes olvasmányával.

Öröm azt megtapasztalni, mikor mosolyt csalhatunk embertársaink arcára. Most egy mesével, máskor egy kedves gesztussal, üdvözléssel, dicsérettel. Általában nem kell sok, elég egy apróság is. Sokan vannak, akik támogatásra szorulnak, és sokan, akik segíthetnek. Bármelyik oldalon is állunk éppen, rajtunk áll, melyik részt választjuk és mire törekszünk. Hála Istennek, minden apróságért mosoly húzódhat az arcunkon – bármilyen helyzetben is legyünk, – mely másokra is átragadhat. És át is ragad! Ne szalasszunk el egyetlen ilyen alkalmat sem! : )

Bátorítok minden kedves olvasót, hogy ezen remek kezdeményezésben idén (is) vegyen részt: http://www.khgyogyvarazs.hu/szemelyes-meseolvasas

Mert adni, még mindig öröm! : )

 

Galádka rémtettei: http://katicakonyvmuhely.com/project/galadka-remtettei/
A vidám gyerekek 7 szokása: http://www.harmat.hu/uzlet/a-vidam-gyerekek-7-szokasa/

Tóth Eszter

Tartalomhoz tartozó címkék: ünnepek gyermek mese

Keresés